Περπατώντας σήμερα στον δρόμο συνειδητοποίησα σε πόσο μεγάλο βαθμό χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάμε στους επιθυμητούς προορισμούς μας. Πάντα ψάχνουμε να βρούμε μια δικαιολογία ώστε να αποφύγουμε την άσκηση. Τις πιο πολλές φορές είναι λόγο κούρασης ή και επικινδυνότητας άλλα κάποιες φορές είναι και λόγο ανίας. 
 
Πόσο συχνά πιάνεται τον εαυτό σας να καλεί ταξί; να περιμένει στην στάση λεωφορείου, να χρησιμοποιεί το ασανσέρ αντί για τις σκάλες, να παίρνει το αυτοκίνητο για να πάει σε ένα κοντινό παντοπωλείο; Η απάντηση είναι μάλλον: συχνά 


 
Ποιες είναι όμως οι επιπτώσεις των επιλογών μας;  
 
Αρχικά, λόγο της αποφυγής της άσκησης:  
 
1) επιθυμούμε να φάμε ανθυγιεινές τροφές 
 
2) δεν κοιμόμαστε καλά το βράδυ 
 
3) επιβραδύνουμε το μεταβολισμό μας 
 
4) Είναι πιο πιθανόν να πέσουμε σε κατάθλιψη 
 
5) Αγχωνόμαστε πιο συχνά, περισσότερο στρες 
 
6) Μειώνουμε το προσδόκιμο χρόνο ζωής μας 
 
Ειδικοί τονίζουν πως έστω και 30 λεπτά την ημέρα περπάτημα είναι επαρκής για να αποφύγουμε όλα τα παραπάνω. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε τα 30 λεπτά περπάτημα σε μεμονωμένο χρόνο, μπορείτε να τα κάνετε μέσα στην ημέρα και ασυνείδητα. Μειώνοντας την χρήση συγκοινωνίας μπορείτε να  με σιγουριά να εξασφαλίσετε τα 30 αναγκαία αυτά λεπτά. 
 
Τι όφελος θα έχει αυτή η αλλαγή;  
 
1) Θα νιώθετε πιο χαρούμενοι 
 
2) Πιθανόν να χάσετε βάρος 
 
3) Θα έχετε πιο πολύ ενέργεια 
 
4) Θα βοηθήσει την μνήμη σας 
 
5) θα κοιμάστε καλύτερα  
 
6) Θα μειωθεί το στρες σας 
 
Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα και πόσο αποτελεσματικά μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας. Να θυμάστε πως το πιο πολύτιμο στην ζωή σας είναι η υγεία σας και ο εαυτός σας. Τελικά κάποιες φορές θέλοντας να βοηθήσουμε και να βελτιώσουμε τις ζωές των άλλων ξεχνάμε την δική μας. Βάλτε για μια φορά σε προτεραιότητα τον εαυτό σας! 
 
Είναι μονάχα 30 λεπτά..